E.care van start in Zwitserland

E.care startte zopas de eerste implementatie in Zwitserland. Inselspital in Bern zal vanaf januari 2012 gebruik maken van E.care ED voor de ondersteuning van hun dienst spoedgevallen. Later zal ook de Kinderklinik als tweede site worden toegevoegd.

Bijzonder aan dit project is de grote aandacht die wordt besteed aan het zo volledig mogelijk documenteren van aangekondigde patiënten (pre-hospitaal) en vooral aan de vroegtijdige doorstroming van informatie naar de afdelingen waar de patiënt, na of tijdens een verblijf op de spoedafdeling, zal terechtkomen (Röntgen, ICU, ...). Voor het eerst zal ook het "Echelle Suisse de Tri" worden ondersteund. Deze methode die ontwikkeld werd aan de Hôpitaux Universitaires de Genève in samenwerking met het CHUV van Lausanne is één van de twee door het Société Suisse de Médecine d’Urgence en de Sauvetage (SSMUS) aanbevolen systemen. Het werd vertaald in de drie nationale talen (Frans, Italiaans en Duits) en wordt in in tal van ziekenhuizen in Zwitserland gebruikt.