Gelukkig Nieuwjaar!

Namens alle medewerkers wensen wij al onze klanten, partners en geïnteresseerden al het goede voor het nieuwe jaar! We wensen veel geluk, goede gezondheid en voorspoed op de werkvloer.

Zoals in de voorgaande jaren, blijven we gemotiveerd om kwalitatieve producten en een uitstekende service te bieden. Laat ons samen de spoedafdeling blijven verbeteren!

Indien u vragen of opmerkingen heeft met betrekking tot onze producten of service, aarzel dan niet ons te contacteren via: support@ecare.be of via +32 14 889 250.

Beurzen, congressen en seminars

In 2018 zullen wij aanwezig zijn op de volgende beurzen, congressen en seminars:

1. Symposium DGINA Landesgruppe NRW: 3 maart
(Düsseldorf, Kaiserswerther Diakonie)    

DINK: 22 – 23 maart
(Koblenz, Rhein-Mosel-Halle)      

Xpomet: 21 – 23 maart
(Leipzig, Kongresshalle am Zoo)

conhIT: 17 – 19 april
(Berlin, Messe Berlin)      

EUSEM: 8 -12 september
(Glasgow, Scottish Event Campus)            

MTS-Kongress: 21 – 22 september
(Hamburg, AK Barmbek)                

13. Jahrestagung DGINA: 27 – 29 september
(Leipzig, Kongresshalle am Zoo)

E.care Community Days: 8 – 10 november

Fachkonferenz Zentrale Notaufnahme: in december

Het is mogelijk dat er in de loop van het jaar nog bijkomende beurzen, congressen en seminars worden toegevoegd. We kijken ernaar uit om onze klanten en geïnteresseerden daar te mogen begroeten!

 

Jaaroverzicht

763.jpg

December, weer een jaar loopt bijna ten einde.  Een moment van bezinning.

Zoals vele voorgaande jaren, is 2017 voor ons weer een bewogen jaar geweest. Graag kijken we kort terug op de veranderingen en gebeurtenissen tijdens het afgelopen jaar.

Events

Ook in 2017 mochten we weer onze E.care Community Days houden, en wel in Mechelen. Ook nu werd weer bevestigd dat er een groeiende behoefte is vanuit onze klanten om ervaringen, best practices en ideeën met elkaar te delen om zo zowel samen als individueel steeds sterker te kunnen staan in de turbulente omgeving van de spoedafdeling.

Het afgelopen jaar hadden we de mogelijkheid om zowel klanten als geïnteresseerden te mogen begroeten tijdens beurzen en congressen. Naast conhIT, waren we te vinden op EUSEM, het vakcongres “Die Zentrale Notaufnahme” in het ongevallenziekenhuis in Berlijn en natuurlijk DGINA.

Het is altijd fijn om open en constructief over ons product spreken te kunnen. Het is nog fijner als we daarvoor door onze klanten ondersteund worden. We willen nogmaals de gastsprekers bedanken die tijdens ons Lunchsymposium van DGINA gesproken hebben!

Dit jaar mochten we voor het eerste maal deelnemen aan het vakcongres “Die Zentrale Notaufnahme” in Berlijn. Tijdens dit congres werd de focus gelegd op het uitwisselen van best practices in verschillende domeinen: Nieuwbouw en verbouwingen, procesoptimalisatie, wettelijke verplichtingen, ... Het was hartverwarmend om getuige te mogen zijn van de positieve referenties die onze klanten ongevraagd hebben gegeven tijdens hun voordrachten. Het geeft een enorme boost om ons te blijven verbeteren om ook in de toekomst tevreden klanten te hebben.

Nieuwe klanten

Ook dit jaar mogen we dankbaar en met trots meedelen dat we vele nieuwe klanten mochten verwelkomen. Onderstaand een selectie:

·       Klinikum Stuttgart – Bad Cannstatt

·       Sankt Vincenz Krankenhaus – Paderborn

·       Alfried Krupp Krankenhaus – Essen

·       Kreiskliniken Unterallgäu – Mindelheim

·       Evangelische Kliniken Gelsenkirchen

·       Städtische Kliniken Braunschweig

·       Jessa Ziekenhuizen Campus Virga Jesse – Hasselt

·       AZ Monica – Deurne

·       Maria Ziekenhuis – Overpelt

·       Heilig Hart Ziekenhuis – Lier

·       ....

Nieuwe ontwikkelingen

Elk jaar wordt er hard gewerkt aan nieuwe versies en modules. We willen onze klanten hartelijk bedanken voor de altijd open en constructieve feedback die we mogen ontvangen.

Onze nieuwste versie E.care ED 4.1 wordt momenteel succesvol geïmplementeerd. Daarnaast hebben we de revolutionaire module myEcare gelanceerd.

Meer informatie over deze en/of een van onze andere modules is te verkrijgen via: support@ecare.be

Teamuitbreiding

Met als doel te kunnen blijven groeien en om ons team te versterken, hebben we dit jaar maar liefst twee nieuwe medewerkers aangeworven. Greg en Sabine, hartelijk welkom!

Krachtenbundeling

We zijn blij en trots u te melden dat E.care bvba samen met Meona GmbH is toegetreden tot een consortium: een krachtenbundeling die tot stand kwam na een maandenlange, boeiende denkoefening.

We leerden elkaar kennen als gelijkgezind en complementair.

Gelijkgezind omdat we beide vertrekken vanuit een best-of-breed concept waarbij openheid, connectiviteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid hand in hand gaan. We delen een gelijklopende visie op IT-toepassingen in ziekenhuisomgevingen en we streven beide naar een combinatie tussen professionaliteit en realiteitszin, dicht bij de behoefte van de eindgebruiker.

Complementair omdat onze oplossingen naadloos op elkaar aansluiten en elkaar versterken in een mogelijke totaaloplossing, maar altijd met respect voor de keuzes die door een ziekenhuis al werden gemaakt.

De keuze voor deze constructie werd ook gemaakt vanuit een zorg voor continuïteit. Wat u van ons kent, mag u blijven verwachten. Maar samen met Meona zijn we ervan overtuigd de uitdagingen die de toekomst biedt, nog beter aan te gaan.

Woord van dank

Graag willen we onze klanten en partners bedanken voor de positieve samenwerking van het afgelopen jaar. Zonder u zouden we niet jaar na jaar zo’n gezonde groei kunnen verwerkelijken.

 

We kijken ernaar uit om ook in 2018 er gezamenlijk voor te zorgen, dat het leven op de spoedafdeling vergemakkelijkt wordt. Ons team staat ook in het komende jaar graag voor u klaar!

 

We wensen fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

 

Team E.care

 

Hete E.care-zomer met 8 nieuwe ED-klanten

De zomer van 2016 bracht meer dan mooi weer. Maar liefst 8 spoedgevallendiensten maakten deze zomer de strategische keuze om E.care ED in te zetten ter ondersteuning van hun afdeling.

In België koos het Heilig Hartziekenhuis Mol voor E.care ED.

In Duitsland gaat het om:

  • Kreisklininium Altötting
  • Kinderrettungsstelle Charité Berlin
  • Klinikum Landkreis Erding
  • Klinikum Herford
  • Ortenau Klinikum Offenburg
  • Krankenhaus St. Josef Schweinfurt

Allemaal van harte welkom in onze E.care Community !

Persbericht: Soepele integratie van Imprivata OneSign met E.care ED

Den Haag, 18 februari 2016 - Imprivata, toonaangevend leverancier van oplossingen voor authenticatie- en toegangsbeheer en E.care, best-of-breed ziekenhuissoftware voor de spoedeisende hulp en operatiekamer, kondigen aan dat vanaf de onlangs vrijgegeven versie 3.0.5 van E.care ED, naadloze integratie met Imprivata OneSign is gerealiseerd. “Hiermee geven we een antwoord op de vraag naar een gebruiksvriendelijke samensmelting van onze functionaliteit en een degelijke single sign on-oplossing die bij veel klanten leeft,” zegt Kris Dens, Managing Director bij E.care.

AZ St.-Rembert Torhout vervolledigt vernieuwde spoedafdeling met E.care ED

De spoedafdeling van AZ St.-Rembert ziet er na de recente vernieuwingen prachtig uit. Op de conceptuele inrichting, waarbij het hele team betrokken werd, mag hoofdverpleegkundige Wim Van Belle terecht trots zijn. 

Ook voor de keuze van een ondersteunende software ging men niet over één nacht ijs. Drie softwareapplicaties werden onder de loupe genomen en verschillende referentieziekenhuizen werden bezocht. De aanbeveling ging naar het directiecomité waar de aankoopprocedure verder gevoerd werd.

Wim Van Belle: “Ik ben zo blij dat onze keuze voor E.care ED daadwerkelijk in een aankoop ervan resulteerde. Functioneel ben ikzelf, maar ook de teamleden die betrokken werden, overtuigd dat E.care de beste keuze is. De ervaring van het E.care-team, de rijpheid van de software, de tevreden en begeesterde referenties en de mogelijkheid om vlot met andere systemen (zoals onze Dräger-monitoren) te koppelen, maken het verschil.”

De behoefteanalyse is al achter de rug. In januari wordt E.care ED in productie genomen.

Welkom in onze E.care-community.

Klinikum Barnim Eberswalde

De wegen van Dr. T. Schöpke en E.care kruisten elkaar al vaker. Zijn financiële en organisatorische expertise en zijn inzet binnen DGINA en EusEM zijn daar niet vreemd aan. We zijn dan ook bijzonder tevreden dat Dr. Schöpke voor zijn nieuwe dienst spoedgevallen in Eberswalde voor E.care ED als ondersteunende software kiest. Vanaf 1 januari hoopt hij met E.care de juiste informatie te verzamelen om op gefundeerde wijze de afdeling te kunnen sturen.

Welkom in de E.care – community!

Gesundheit Nord Bremen kiest 4x E.care

Na een uitvoerige aanbestedingsprocedure en dito vergelijk van systemen, kiest GeNo Bremen voor E.care ED en dit voor de 4 sites. De implementatie is reeds gestart: deze week werden de huidige workflows en functionele verbeteringswensen geanalyseerd. Ook de bepaling van de IT-infrastructuur, de definitie van gewenste koppelingen en de prioritisering ervan werd samen met de IT-collega’s van GeNo Bremen vastgelegd.
Hartelijk welkom in de E.care-Community.

Twee nieuwe klanten tijdens DGINA 2015

Tijdens DGINA 2015 maakten twee ziekenhuizen bekend dat ze voor E.care ED kiezen: WKK Heide en Leopoldina Schweinfurt.
Dr. Fleischmann uit WKK Heide kent E.care van de periode als chefartzt in Klinikum Salzgitter en weet dus uit ervaring hoe E.care ED een meerwaarde zal betekenen voor de sturing, de ondersteuning en de kwalitatieve documentatie van het zorgproces.
Dr. Zelihic evalueerde gedurende zijn internationale loopbaan verschillende IT-systemen en gaf zijn voorkeur aanE.care als partner om zijn nieuwe dienst spoedgevallen IT-gewijs te ondersteunen. Beide implementaties starten nog in 2015.
Hartelijk welkom in de E.care-Community.

DGINA 2015: hartverwarmend

Het DGINA-congres dat vorige week in het Rhein Energie Station van Köln georganiseerd werd, was voor E.care weerom een hartverwarmend gebeuren. De bestaande klanten die een sneak preview waardeerden van versie 3.1 die weldra gereleaset wordt, geïnteresseerden die de functionele rijpheid van E.care bevestigden en al droomden over de verbeteringen die E.care op hun Notaufnahme kan brengen, het symposium waarop verschillende klanten getuigden over wat E.care voor hen betekende (er was zoveel volk dat de concurrentie, die ons symposium altijd met interesse bijwoont, achteraan recht moest staan:)), de slotparty...
Het geeft ons veel energie om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Tot in Wenen!