Groei van E.care in Duitstalig gebied

E.care ED valt duidelijk in de smaak bij onze Oosterburen. De lijst van toonaangevende spoedgevallendiensten die met E.care samenwerken, wordt steeds langer.

Volgende Duitse ziekenhuizen kozen ondertussen voor E.care ED: de Asklepios Kliniken in Hamburg (5) , Katharinenhospital INA (Stuttgart), Olgahospital PINA (Stuttgart), Klinikum der Universität Regensburg, Klinikum Hildesheim, Kreiskliniken Reutlingen, Klinikum Fürth, Asklepios Harzkliniken (Goslar), Klinikum Salzgitter, Klinikum Chemnitz, St. Vincenz Krankenhaus Paderborn en Charité Berlin.

Ook in Zwitserland groeit E.care verder. Na een zeer geslaagde implementatie in Inselspital Bern loopt op dit ogenblik een project in het Kantonsspital Luzern, zowel voor het Intedisziplinäre Notfallzentrum (INZ) als voor de pediatrische spoedgevallendienst (KISPI).

De lijst van softwaresystemen waarmee E.care koppelt en integreert kende daardoor ook een behoorlijke groei. Het gemak waarmee E.care samenwerkt met verschillende ziekenhuissystemen, lab-, röntgen-, diagnose-, en monitoringsystemen, bewijst wederom dat de keuze voor een „best-of-breed-applicatie“ voor de dienst spoedgevallen zinvol en vooral ook haalbaar is.