AssessmentTool: eerste gemeten resultaten

De AssessmentTool, beschikbaar vanaf E.care 3.0, maakt de opbouw van documentatie sneller en gemakkelijk. Klinikum Chemnitz heeft deze bewering voor het eerst getest op zijn waarheidsgehalte.

Alle dossiers werden vroeger al  uitvoerig in E.care ED gedocumenteerd en dit tot grote tevredenheid van de zorgverleners.

Met E.care AT werd de documentatiewijze verder geoptimaliseerd. Zowel de verpleegkundige anamnese, als de documentatie bij aankomst en vertrek werden in gebruiksvriendelijke Assessments getransformeerd. Bij vergelijking van de twee registratiemethodes blijkt dat de AssessmentTool per dossier het aantal muiskliks vermindert met 46% en de tijd die ervoor nodig is met maar liefst 33%. Dit is gelijk aan een tijdswinst per patiënt van 1 minuut of een totaal van 50 uur per maand per verpleegkundige. Enkel door invoering van deze drie assessments...

Om deze reden, maar ook omdat het aantal mogelijkheden  om workflows beter te sturen haast onbeperkt is, krijgen de E.care-assessments een prominente plaats in de documentatieopbouw .